Bodegas Alto Almanzora

SPANIEN

 

Dette vinhus er fra Sydspanien fra Andalusien, et område som endnu ikke har stjernestatus, som så mange andre f.eks. Rioja, Navarra, Penedès eller Ribera del Duero. Alto Almanzora er et ungt vinhus baseret på en drøm om, at skabe den bedste vin fra Andalusien.

 

Vinhuset ligger i den østlige del af Andalusien, i byen Lucar og provinsen Almería (vest for Granada og syd for Murcia). Byen er ved foden af Lucar bjerget, ca. 895 meter over havets overflade.

 

Familien startede deres vinproduktion tilbage i 50’erne, hvor området var dækket af vinmarker, alle områder hvor der kunne stå en stok, stod en stok. Druerne var forskellige, men gik alle under navnet ’Boat grapes’ som var synonymet med druer til eksport.

 

I året 2000 begyndte den yngre generation at tage over, hvilket betød plantning af nye stokke, reducere i gamle, optimere og investere i nye maskiner og bygninger. En proces som har resulteret i et modernet produktionsanlæg med kapacitet på ca. 1 million flasker.

 

En af husets mange spændende rødvine er Este Tinto, som virkelig udtrykker sig i både duft og smag. Med en varieret druesammensætning på 47% Monastrell (kendt i Frankrig som Mouvedre), 23% Tempranillo,  12% Syrah, 6% Garnacha, 6% Cabernet Sauvignon og 6% Merlot. Fadlagret i 6 måneder samt 4 måneder i flasken, har vinen en fyldig smag af bl.a. solbær, sveske, balsamico og chokolade. Robert Parker har givet den hhv. 89 og 90 hvert år.

 

Sortimentet består mest af rødvin, dog en enkelt hvidvin samt en mousserende 'Brut Nature'.