Camporignano

ITALIEN - TOSCANA

 

Vinhuset Camporignano ligger I det smukke Toscana, tæt ved Siena og er omgivet af den karakteristiske natur, som man kun finder i det bakkede terræn i Toscana. Vinmarkerne ligger i en højde af 300 meter, med en storslået udsigt ud over de toskanske markeder, en sand fryd for øjet.

 

Camporignano startede deres produktion af vin i år 2000 og har med fordel kunne benytte den solide lerjord, som er karakteristisk for områderne omkring Siena og almindeligt kendt i Toscana som ”Mattaione”.

 

Lerjorden, der oprindeligt stammer fra havet, bliver meget tør om sommeren. Rødderne bliver derfor nødt til at opsøge næring fra mineralske salte fra jorden, som dermed giver vinen sin enestående struktur. Druerne til vinene er alle dyrket økologisk og man er ikke i tvivl om, at de er af helt speciel karakter.

 

Druerne er håndplukket og nøje udvalgt til, at indgå i den vin, hvor de gør sig bedst egnet. Når gæringen er færdig begynder selve bearbejdningen af vinen. Processen er nøje planlagt og kvaliteten er i højsæde, hvilket kommer til udtryk i det færdige resultat.

 

Camporignano kan med stolthed præsentere vinene Camporignano, ung og blød. Mattaione, elegant og karakterfuld. Cerronero, kraftig og struktureret. Disse vine er produceret af druerne Merlot, Sangiovese og Cabernet Sauvignon.