Cocchi

ITALIEN - PIEMONTE

 

 

Giulio Cocchi startede sin karriere som bartender på en bar i Firenze, på pladsen Piazza del Duomo i 1891. Han flyttede kort tid efter nord på, til den lille by Asti, nær Torino. Her blev han forelsket i den lokale madkultur og bl.a. deres vine baseret på Moscato fangede hans interesse. Ifølge historien fik han arbejde på en lokal bar i Asti, hvor han forelskede sig i ejerens datter som han senere giftede sig med. Baren ligger stadig den dag i dag, i centrum af Asti.

 

 

 

Giulio startede sin egen virksomhed med produktion af aromatiseret- og mousserende vin. Her producerede han en serie af vine, bl.a. Barolo Chinato og Aperitivo Americano, som han hurtigt fik succes med. Han åbnede bl.a. en række barer i Piemonte, som helt specifikt skulle fokusere på hans egne produkter, i 1913 havde han åbnet 7 steder som senere voksede til 12.

 

 

 

Navnet Cocchi voksede hurtigt og blev kendt, ikke kun i Piemonte, men i New York, London, Sydney og Sydamerika. I 1978 overtog Bava familien, som er kendt for deres vinproduktion firmaet Cocchi. Alle Cocchi’s produkter er vinbaseret og produceres i dag udelukkende på den oprindelige opskrift fra 1891, dvs. uden tilsatte kemiske eller kunstige stoffer.

 

 

Sortimentet hos Cocchi byder på spændende mousserende vine, både dem der er produceret på ’Metodo Classico Champenois’ samt ’Metodo Charmat’. Cocchi er ligeledes kendt for deres fantastiske Asti. Deres Vermouth er nok det, der gør vinhuset helt unikt. Apritivo Americano, Vermouth di Torino, Americano Rosa samt Barolo Chinato. Det er alle produkter, som ofte bruges til en Martini eller en Negroni på en af de mange cocktailbarer i København og resten af verden.