Masseria Falvo 1727

ITALIEN - CALABRIA

 

Vinhuset Masseria Falvo har sin historie helt tilbage til 1700-tallet, hvor en gruppe velstillede fra Cosenza byggede deres store herregård ved foden af bjerget Pollino. Rundt om gården blev der opført stalde, lader, en brønd samt en kirke og stod færdigt i 1727 og blev døbt ’FALVO’.

 

 

Rundt om gården vokser der olivetræer og citrustræer, som begge bidrager til den samlede forretning. Lidt længere væk fra gården står de mange vinmarker, med druerne Muscat, Guarnaccia og Malvasia. Resultatet af alt arbejdet gemmes under huset i kælderen, i tanke designet til netop det formål.

 

 

Efter 2. Verdenskrig var det svært at holde gang i vinproduktionen, og var det ikke for den yngre generation, så havde Falvo ikke eksisteret i dag. Quintilio Rosario (yngste af Falvo familien) besluttede sig sammen med sine brødre Piergiorgio og Ermanno at bringe gården tilbage til udgangspunktet. En større restaurering gik i gang, nye vinstokke, oliventræer samt appelsintræer blev plantet på ny.

 

 

Calabrien er støvlens tå, hvor klimaet er mildt og naturen er uspoleret og smuk. Vinmarkerne hos Falvo ligger på små bakker ca. 250-350 meter over havets overflade og får sin kraft fra den leret og kalkstensfyldte jord. Vinmarkerne breder sig på godt 26 hektar og druerne er stadig Muscat, Guarnaccia og Malvasia, men nu også Lacrima, Magliocco, Gaglioppo og Greco Nero – Alle dyrket økologisk.

 

Et højdepunkt blandt deres vine er helt klart deres elegante dessertvin, også kaldet Milirosu. Produceret på Moscato de Saracena druer, håndplukket og ingen filtrering. En gylden vin med smag af fersken, æble, abrikos, figner og massere af citrus.