Finca del Marquesado

SPANIEN - RIOJA

 

Det ældste og bedst kendte spanske vinnavn er Rioja. Det er ikke en by, der har givet navn til distriktet, men en lille flod Rio Oja. Den løber ud i hovedfloden Ebro, der ca. 500 kilometer længere ude østpå når middelhavet lidt syd for Tarragona. Vi er altså i Nordspanien og næsten midt inde i landet, kun en bjergkæde skiller Rioja distriktet fra den franske grænse. Vinhuset Finca del Marquesado har en lang historie og ikke mindst en stor erfaring, som resulterede i en placering blandt de 5 bedste vinhuse i Rioja gennem de sidste 25 år.

 

Huset har eksisteret i mere end 120 år og repræsenterer i dag de bedste vine fra området. Vi har valgt vinhuset, da vi mener den repræsenterer den karakteristiske smag. Det er tørre vine, men både duften og smagen har en sødlig og nærmest cremet smag. De fadlagret vine har undertoner af vanilje, jordbær, peber og karamel.

 

I første omgang har vi valgt 4 af deres rødvine, en ung tempranillo med 6 måneder på amerikanske fade. Deres Crianza som er på druerne Tempranillo og Graciano, med 14 måneder på amerikanske samt franske fade. Endelig deres Reserva på druerne Tempranillo, Mazuelo og Graciano, med 18 måneder på fade og deres Gran Reserva med 24 måneder på fade.

 

Wine Enthusiast gav Gran Reserva'en 91 point i 2013 samt en guld medalje fra Concours Mondial de Bruxelles i 2013.