Compagnie Rhodanienne

FRANKRIG - RHÔNE

 

Vinhuset her er beliggende i hjertet af den ældste vinregion i Frankrig – Rhône dalen. Bourgogne slutter ved Lyon og her starter Côtes-du-Rhône distriktet. Floden, der har givet distriktet navn er 735 kilometer lang, men kun langs bredderne på en tredjedel af dens bred plukkes druerne til Côtes-du-Rhône. Det er på strækningen mellem Lyon og Avignon.

 

 

Men allerede højt oppe i Alperne, hvor Rhône floden har sit udspring, står vinmarkerne, det er Europas højest beliggende vinmarker. Floden fortsætter gennem Genève-søen og ind i Frankrig, og her forsætter druerne langs bredden, dog uden at kunne kalde sig Rhône, først efter Avignon kan navnet bruges. Den første vin man støder på er Bouches-du-Rhône, ikke at forveksle med Côtes-du-Rhône.

 

 

La Rhodanienne er fra 1963 og er et samarbejde mellem ca. 20 vinhuse og Chateauer fra Rhône, hvor man har specialiseret sig i at finde de bedste vine fra område. La Rhodanienne har egne folk der sammen med de lokale, producerer vinen og sikre de sammen opnår det bedste resultat.

 

Af sortimentet har vi bl.a. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Côtes-du-Rhône, Côtes-du-Rhône Villages samt hvidvine på Sauvignon Blanc og Chardonnay.