Barbicaia

ITALIEN - TOSCANA

  

Montepulciano er en bjergby i provinsen Siena i Toscana, byen har en lang og spændende historie der rækker tilbage til middelalderen og den italienske renæssance. Byen er placeret på toppen af en bakke eller nok mere et bjerg af kalksten, i en højde på ca. 600 meter over havets overflade. I området omkring Montepulciano findes en række store og små vinhuse, og Barbicaia er absolut en lille, ny og meget spændende producent.

 

I spidsen for vinhuset Barbicaia star Marco Barbi, som har vinen som sin store passion, hvorfor han i 2011 begyndte at producere sin egen vin. Til dagligt arbejder Marco for Montepulciano’s største vinhus Poliziano, hvor han skaber vine i et lidt større antal. Netop antallet er meget begrænset, da Barbicaia kun produceres i ca. 3.000 flasker årligt.

 

Rosso Di Montepulciano er produceret på 100% Sangiovese, fra en vinmark på ca. ½ hektar, placeret 250-300 meter over havets overflade. Vinen er lagret i 8-9 måneder, hvor 80% er på brugte Franske Tonneaux fade af eg. Produktionen er på 1.000 flasker.

 

Vino Nobile Di Montepulciano er topvinen, igen på Sangiovese fra 2 hektar vinmarker. Vinen lagres på både brugte og nye egetræsfade i 20 måneder samt 6 måneder i flasken. Produktion på 2.000 flasker.

 

Barbicaia kan også producere dessertvin, et projekt der har været i gang længe inden de røde vine. Marco beskriver vinen således:

 

”It is a wine for a meal but also for meditation”

 

Vinen blev produceret for første gang i 1995 og i meget begrænset antal, kun 150 flasker. En blanding af Malvasia, Trebbiano og Grechetto (Pulcinculo), som særligt udvælges og efterfølgende tørres på måtter i ca. 4 måneder. De slutter af på små fade i minimum 7 år, og har potentiale til mere end 50 år.